Partie de Schi

Vesti bune pentru pasionatii acestui sport:

 

La finele anului trecut a fost semnat contractul pentru construirea partiei de schi din Slanic Moldova. Aceasta partie va fi amenajata pe versantul nordic al Muntelui Nemira si se doreste a fi pregatita sa primeasca turisti in iarna de la sfarsitul anului 2012.

 

S-a anuntat ca lungimea partiei va fi de peste 1,5 km, cu o latime de 48 metri, beneficiind si de:

  • tunuri de zapada pentru perioadele mai slabe in precipitatii;
  • instalatie de nocturna pentru a putea fi utilizata 24 de ore din 24 si
  • transport pe cablu (telescaune).

 

Partia va face parte dintr-un intreg complex de agreement, denumit “Schi Parc Slanic Moldova”, ale carui dimensiuni vor fi de aproximativ 7,2 hectare. Aceasta suprafata se afla pe raza ocolului silvic Targu Ocna (judetul Bacau), in apropierea orasului Slanic Moldova. Capacitatea maxima a acestei partii va fi de 693 de schiori pe zi.

 

Un alt detaliu important pentru amatorii sportului este diferenta de nivel dintre punctele de plecare si cel de sosire, pentru a putea cunoaste in prealabil inclinatia partiei. Astfel, punctual de plecare se  va gasi la o altitudine de 714 metri iar cel de sosire la 484 de metri.

 

Parcul va fi adus la un nivel de calitate international, incercandu-se astfel imbunatatirea si diversificarea ofertei turistice din statiunea Slanic Moldova. Incepand cu anul viitor, pe langa calitatea ei de statiune balneo-climaterica, Slanicul ar putea figura si ca o statiune montana, de schi, cu atat mai mult cu cat asezarea ei geografica si cadrul natural sunt in favoarea acestei premise.

 

Alte informatii:

 

  • Contractul de finantare pentru constructia partiei de schi a fost semnat intre Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, si Constantin Apostol, directorul general ADR (Agentia de Dezvoltare Regionala)  Nord-Est si Primaria Slanic Moldova;

 

  • Amenajarile vor incepe prin defrisarea unui teren impadurit, a carui vegetatie forestiera va fi defrisata. Acest teren va fi scos definitive din fondul forestier national, insa orasul Slanic va oferi drept compensatie un teren agricol pentru a fi impadurit. Aceste modificari sunt necesare pentru a imbunatati orasul “atat din punct de vedere economic, cat si social. Infiintarea Schi Parc va contribui la transformarea acestei statiuni preponderent balneare intr-o statiune pentru toate varstele” ( Dragos Benea, presedintele CJ Bacau);

 

  • Valoarea proiectului este de aproximativ 24,7 milioane de lei, din care contributia locala va fi de 11,3 milioane de lei, iar finantarea nerambursabila va ajunge pana la 8,7 milioane de lei.

 

  • Investitia va fi reglementata printr-o Hotarare de Guvern, al carei proiect a fost postat si poate fi regasit pe site-ul Ministerului Mediului si Padurilor.

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply